Aubergine - Solanum melogena


Aubergine

De aubergine is een eenjarige kruidachtige plant afkomstig uit India, maar wordt nu in heel Europa verbouwd; in Italië zijn de belangrijkste producenten van deze groente Campanië, Apulië, Sicilië en Calabrië. De bladeren van de aubergine kunnen verschillende vormen hebben, elliptisch, eivormig, etc. en hebben doornen in het onderste deel, terwijl de bovenste bedekt is met haar; de bloemen zijn groot wit of violet, hermafrodiet. Over het algemeen worden ze solitair geboren, maar sinds kort zijn er variëteiten gemaakt met meer bloemen. De vrucht, de echte aubergine, is eetbaar, heeft een vlezige consistentie en is verbonden met de plant door een grote en doornige stengel, en kan verschillende vormen en kleuren hebben, afhankelijk van de variëteit. De zaden van de aubergine zijn geel van kleur.


Milieu en blootstelling

De aubergine houdt van een omgeving die rijk is aan licht en warmte, met optimale temperaturen tussen de zestien en vijfentwintig graden; als het wordt blootgesteld aan langdurige blootstelling aan temperaturen van bijna nul, wordt het onherstelbaar beschadigd. We moeten echter heel voorzichtig zijn om de aubergine niet bloot te stellen aan te lage temperaturen, maar zelfs niet aan zeer hoge temperaturen zoals dertig grote, hierdoor worden de bladeren geel en vallen de bloemen af.


Grond

De aubergineplant heeft een zeer vruchtbare, zachte en frisse grond nodig, absoluut goed gedraineerd; hij houdt ook van de zanderige en zoute planten, alvorens de aubergineplanten te planten, is het goed om de grond te bemesten met humus of mest en let op de dosering van de laatste, omdat een te hoge dosis de plant kan verbranden en de oogst in gevaar kan brengen.


Zaaien en verplanten

Voordat u verder gaat met zaaien, moet de grond, vooral als deze zwaar is, zorgvuldig worden bewerkt om deze geschikt te maken voor teelt en om een ​​uitstekende drainage te garanderen.

Het zaaien van de aubergine gebeurt vanaf februari in het zaaibed bij een temperatuur van ongeveer achtentwintig graden en in een lichtrijke omgeving; als de nieuwe planten voldoende hoogte hebben bereikt (na ongeveer vijftien dagen), zijn ze klaar om te worden getransplanteerd op een afstand van ongeveer veertig centimeter en ongeveer tachtig centimeter tussen de ene rij en de andere.


Water geven

De aubergine heeft regelmatig water nodig, ongeveer vier tot vijf per week; bij onvoldoende watertoevoer ontwikkelt de plant kleine vruchten van slechte kwaliteit. Het heeft een constant vochtige grond nodig, maar is bang voor waterstagnatie.


Bevruchting

Tijdens de werkfase van de grond moet een goede hoeveelheid volwassen mest worden toegevoegd; als de laatste arm is aan organische stoffen, zal het nodig zijn om stikstofrijke meststof toe te voegen, dit zal de ontwikkeling van vruchten van uitstekende kwaliteit bevorderen.


Toppen en wieden

Deze twee bewerkingen zijn erg belangrijk bij de teelt van aubergines. Het toppen is klaar als de plant de productiecyclus heeft beëindigd, hiermee worden de apicale toppen geëlimineerd; wieden wordt uitgevoerd in de periode waarin de bloei begint, de axillaire stralen die zich vormen op de stengel onder de eerste vertakking moeten worden geëlimineerd, omdat ze breken kan de stengel zelf beschadigen en beschadigen. Tijdens deze operatie worden ook de bladeren aan de basis die vergeeld zijn, verwijderd.


Bloemen

De aubergine heeft grote witte of violette bloemen met gele, solitaire of talrijke meeldraden.


Ziekten en parasieten

Aubergine is, net als veel andere groenten, ook onderhevig aan vele ziekten en aan de aanval van sommige parasieten en schimmels. Onder deze kunnen we valse meeldauw noemen die vlekken op bladeren en vruchten veroorzaakt, tracheomycose die de plant doet verdorren; dan zijn er de rot, het gangreen, de grijze schimmel. Onder de parasieten herinneren we ons de bladluizen, de coloradokever die vooral de bladeren van de plant aanvalt, de rode spin enz.


Verscheidenheid

Er zijn verschillende soorten aubergines: rond, ovaal, langwerpig.

De Black Beauty-variëteiten maken deel uit van de ronde aubergines, ze hebben een zeer donkerpaarse glanzende schil, de lichtpaarse aubergine met een bijzonder compact vruchtvlees en weinig zaadjes en een lichtpaarse schil. Anderen zijn misschien de New York-ronde en de Prosperosa.

Tussen de ovale aubergines vinden we de witte ovaal en de Jers King die zeer grote vruchten heeft.

Lang Napolitaans violet, lang Palermo en Rimini-violet zijn enkele van de variëteiten die een smalle en langwerpige vorm hebben.

Andere soorten die we ons herinneren zijn: het gewone ronde viooltje, Claudia, Sirma, Irene, Cima altviool etc.


Nieuwsgierigheid

Behalve dat het een uitstekend voedingsmiddel is in de keuken, gebruikt om veel gerechten te bereiden zoals parmigiana, pasta alla norma, conserven enz., Heeft de aubergine ook eigenschappen die ons kunnen helpen en sommige problemen kunnen verhelpen. Aubergine bevat veel calcium, fosfor en kalium, maar ook vitamine A en C. Het kan een laxerend effect hebben en kan helpen het cholesterol laag te houden. Andere eigenschappen van deze vrucht kunnen zuiverend en diuretisch zijn. Het kan ook veilig worden geconsumeerd in diëten, omdat het weinig vet en suiker bevat. Bevordert de leveractiviteit.
Aubergine

Aubergine (VS, [1] Australië, [2] Nieuw-Zeeland, Engelstalig Canada), aubergine (VK, [3] Ierland, Quebec en het grootste deel van het vasteland van West-Europa) of eierplant (Zuid-Azië, Singapore, Maleisië, Zuid-Afrika) [4] [5] is een plantensoort uit de nachtschadefamilie Solanaceae. Solanum melongena wordt wereldwijd verbouwd vanwege zijn eetbare vruchten.

Solanum ovigerum Dunal
Solanum trongum Poir.
en zie tekst

Meestal paars, de sponsachtige, absorberende vrucht wordt in verschillende keukens gebruikt. Meestal gebruikt als groente bij het koken, het is per botanische definitie een bes. Als lid van het geslacht Solanum, het is verwant aan de tomaat, chilipeper en aardappel, hoewel ze een nieuwe wereld zijn en de aubergine, net als nachtschade, een oude wereld is. Net als de tomaat kunnen de schil en de zaden worden gegeten, maar net als de aardappel wordt hij meestal gekookt gegeten. Aubergine is qua voedingswaarde laag in macronutriënten en micronutriënten, maar het vermogen van het fruit om oliën en smaken in het vlees te absorberen door te koken, breidt het gebruik ervan in de culinaire kunsten uit.

Het was oorspronkelijk gedomesticeerd van de wilde nachtschadesoort doorn of bittere appel, S. incanum, [6] [7] [8] waarschijnlijk met twee onafhankelijke domesticaties: één in Zuid-Azië en één in Oost-Azië. [9] In 2018 waren China en India samen goed voor 87% van de wereldproductie van aubergines.


Solanum melongena 'Violette Aubergine van Florence'

Plant bloeit niet in januari

Plant bloeit niet in februari

Plant bloeit niet in maart

Plant bloeit niet in april

Plant bloeit niet in mei

Plant bloeit in juni

Plant bloeit in juli

Plant bloeit niet in augustus

Plant bloeit niet in september

Plant bloeit niet in oktober

Plant bloeit niet in november

Plant bloeit niet in december

Plant geeft geen fruit in januari

Plant geeft geen vruchten in februari

Plant geeft in maart geen vruchten

Plant geeft in april geen vruchten

Plant geeft in mei geen vruchten

Plant geeft geen vruchten in juni

Plant doet vruchten in augustus

Plant doet vruchten in september

Plant geeft in oktober geen vruchten

Plant geeft in november geen vruchten

Plant geeft geen fruit in december

  • Botanische naam:Solanummelongena 'Violette aubergine van Florence'
  • Gemeenschappelijke naam: Aubergine
  • Familie: Solanaceae
  • Type installatie: Fruit

Ook bekend als aubergine, vanwege de vorm van de vrucht van eerdere variëteiten, worden aubergines een steeds populairdere keuze voor de kweekliefhebber. Bij een goede zomer kunnen planten zeer productief zijn, vooral als ze onder glas worden gekweekt. Aubergineplanten zijn echter gevoelig voor koude wind en zware regen, waardoor ze minder betrouwbaar zijn als ze buiten worden gekweekt.

Solanum melongena 'Violet Aubergine of Florence' is een mooie Italiaanse variëteit met grote, geribbelde, ovale vruchten met een uitstekende smaak, van eind juli tot oktober.

Knijp de groeipunten uit wanneer ze 30 cm hoog zijn om vertakking te stimuleren, voed wekelijks met een potasrijke meststof zodra de planten zijn begonnen te bloeien, en besproei fruit met water om de vruchtzetting te stimuleren. Verwijder vruchtdragende zijscheuten nadat vijf tot zes vruchten zijn uitgehard en pluk vruchten voordat de schil zijn glans verliest - een symptoom van overrijpheid.


Rotatie en associatie

Rotatie: het wordt aan het begin van een rotatie gekweekt als vernieuwingsplant. Het is een goed idee om de teelt gedurende ongeveer drie tot vier jaar niet op hetzelfde perceel te herhalen.

Tussenbijsnijden: die met kool, venkel en sla is gunstig.

Aubergine houdt vooral van de nabijheid van salades, venkel en kool.

Voor de wisselingen kunnen we het tot de vernieuwingsinstallaties rekenen. Het is daarom een ​​van de soorten die kunnen worden opgenomen bij het starten van een teeltcyclus op een bodem, aan het begin van een rotatie. In feite is het een van de groenten die een rijkere grond nodig hebben.


Solanum melongena 'Kleine vingers'

Plant bloeit niet in januari

Plant bloeit niet in februari

Plant bloeit niet in maart

Plant bloeit niet in april

Plant bloeit niet in mei

Plant bloeit in juni

Plant bloeit in juli

Plant bloeit niet in augustus

Plant bloeit niet in september

Plant bloeit niet in oktober

Plant bloeit niet in november

Plant bloeit niet in december

Plant geeft geen fruit in januari

Plant geeft geen vruchten in februari

Plant geeft in maart geen vruchten

Plant geeft in april geen vruchten

Plant geeft in mei geen vruchten

Plant geeft geen vruchten in juni

Plant doet vruchten in augustus

Plant doet vruchten in september

Plant geeft in oktober geen vruchten

Plant geeft in november geen vruchten

Plant geeft geen fruit in december

  • Botanische naam:Solanummelongena 'Kleine vingers'
  • Gemeenschappelijke naam: Aubergine
  • Familie: Solanaceae
  • Type installatie: Fruit

Ook bekend als aubergine, vanwege de vorm van de vrucht van eerdere variëteiten, worden aubergines een steeds populairdere keuze voor de kweekliefhebber. Bij een goede zomer kunnen planten zeer productief zijn, vooral als ze onder glas worden gekweekt. Aubergineplanten zijn echter gevoelig voor koude wind en zware regen, waardoor ze minder betrouwbaar zijn als ze buiten worden gekweekt.

Solanum melongena 'Little Fingers' produceert massa's vruchten ter grootte van een vinger met een milde, zoete smaak, op stevige, compacte planten.

Knijp de groeipunten uit wanneer ze 30 cm hoog zijn om vertakking te stimuleren, voed wekelijks met een potasrijke meststof zodra de planten beginnen te bloeien, en besproei fruit met water om de vruchtzetting te stimuleren. Verwijder vruchtdragende zijscheuten nadat vijf tot zes vruchten zijn uitgehard en pluk vruchten voordat de schil zijn glans verliest - een symptoom van overrijpheid.


Solanum melongena

De aubergine (Solanum melongena L.) is een soort van de Solanaceae-familie, die in de tuinbouw op grote schaal wordt gekweekt vanwege zijn vruchten.

Systematiek -
Systematisch gezien behoort het tot het Eukaryota-domein, Kingdom Plantae, Magnoliophyta Division, Magnoliopsida Class, Order Solanales, Family Solanaceae en vervolgens tot het geslacht Solanum en tot de soort S. melongena.

Etymologie -
De term Solanaceae is afgeleid van sólor = troosten, verzachten, kalmeren: voor de geneeskrachtige eigenschappen van sommige planten van dit geslacht. Het specifieke melongena-epitheton komt van het Griekse μῆλον = mélon pomo, fruit en van γεννάω gennáo = genereren, produceren: dus een plant die ronde vruchten voortbrengt.

Geografische verspreiding en habitat -
De Solanum melongena is een eenjarige soort van oorsprong van het Aziatische continent en meer bepaald uit India, ook al zijn er talloze documenten die aantonen dat de teelt van aubergines in het gebied van Zuidoost-Azië sinds de prehistorie later in het Midden-Oosten werd geïmporteerd. en arriveerde rond de 7e eeuw in de Middellandse Zee. De verspreiding in Europa van namen afgeleid van het Arabisch en vooral het ontbreken van namen van Latijnse en Griekse oorsprong geven aan dat het in het begin van de middeleeuwen door de Arabieren naar het Middellandse Zeegebied werd gebracht.

Omschrijving -
De aubergine is een rechtopstaande kruidachtige plant, die een hoogte kan bereiken van 30 cm tot een meter, met grote, solitaire, violette of witte bloemen. De vruchten zijn vrij grote, langwerpige of ronde bessen, normaal gesproken zwart, maar ook wit, pas na het koken eetbaar. Deze soort kenmerkt zich door vele variëteiten, waaronder we noemen: Palermitan lang violet, met donkerpaars langwerpig fruit Lange viool van de boerderijen met violet fruit Vroeg dwergviolet met klein fruit Aubergine uit Murcia met doornige bladeren en stengel, violet fruit, rond Monsterlijk New York met enorm violet fruit en Tonda comune di Firenze, met bleek violet fruit, hybride, met weinig zaden, zacht en compact vruchtvlees.

Teelt -
Solanum melongena is een plant die in veel landen wordt gekweekt, waarvan de belangrijkste producenten, in volgorde van belangrijkheid, China, India en Iran zijn. In Europa zijn de belangrijkste producenten Italië, Spanje en Roemenië. Voor de teelttechniek kunt u de volgend formulier.

Gebruik en tradities -
Solanum melongena werd aanvankelijk in Italië petonciana of ook petronciano genoemd om misverstanden over de eigenschappen te voorkomen, daarna werd het eerste deel van de naam veranderd in appel waardoor de term melangiana ontstond en vervolgens aubergine, een term die door de mensen ook als een ongezonde appel werd geïnterpreteerd. , omdat niet eetbaar van rauw. Uit de Arabische taal (met het artikel, al-Badingian) leiden de termen Catalaans (albergínia) en Frans (aubergine) af. Van rauw heeft de aubergine een bittere smaak die afneemt bij het koken, waardoor hij ook beter verteerbaar is en de smaak versterkt. Om deze reden wordt de aubergine bij voorkeur gekookt geconsumeerd. Zoals bij andere solanaceous, elimineert koken de solanine niet volledig (degradatietemperatuur bij ongeveer 243 ° C), maar deze in de aubergine is ver beneden de hoeveelheid die als acceptabel wordt beschouwd voor groenten (20-25 mg / 100 g vers gewicht).

Voorbereidingsmodus -
De aubergines worden gebakken, gebakken of gegrild gegeten of bewaard in olie of in azijn. Sommige typische bereidingen zijn sterk beïnvloed door lokale culinaire tradities zoals de aubergine parmigiana, de moussaka, de ratatouille, de pasta alla Norma en de caponata.

Bronnen
- Wikipedia, de gratis encyclopedie.
- Treben M., 2000. Health from the Pharmacy of the Lord, Advies en ervaring met geneeskrachtige kruiden, Ennsthaler Publisher
- Pignatti S., 1982. Flora van Italië, Edagricole, Bologna.
- Conti F., Abbate G., Alessandrini A., Blasi C. (bewerkt door), 2005. Een geannoteerde checklist van de Italiaanse vaatflora, Palombi Editore.

Waarschuwing: Farmaceutische toepassingen en chirurgische toepassingen zijn uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vertegenwoordigen op geen enkele manier een medisch recept. Daarom is er geen aansprakelijkheid voor het gebruik ervan voor genezende, esthetische of voedingsdoeleinden.


Woordenlijst

Snoeien (snoeien) op zachte vegetatie wordt uitgevoerd door de bovenkant van een jet los te maken

Het bodemoppervlak bedekken met materialen die de groei van onkruid belemmeren. In de moestuin is het beste materiaal zeker stro (soms wordt ook papier gebruikt). Het is ook mogelijk om zwarte plastic folie of folie te gebruiken, waarbij gaten worden gemaakt in overeenstemming met de planten. In de zomer zorgt dit materiaal voor veel oververhitting van de bodem (solarisatie), en speelt het ook een desinfecterende rol van landinsecten. Maar let op: sommige planten zijn gevoelig voor te hete grond en verdorren snel.

Bewerking van de grond waarmee in het algemeen wordt gestreefd naar het verwijderen van onkruid, het verplaatsen van de oppervlakte "korst" van de grond en het vergroten van de grond rond de basis van de stengel van gecultiveerde planten.

Eliminatie van sukkels om overmatig energieverbruik aan de plant te voorkomen


Video: 10 TRICKS TO GROW LOTS OF EGGPLANT. GROWING BRINJAL IN POTS


Vorige Artikel

Ginseng-koffie

Volgende Artikel

Informatie over Snakeroot-planten